Facebook Instagram
11 csoport VERSengett a hétvégi kalandjátékunkon

Nagy sikerrel zárult a „VERSengő városi séta” címen meghirdetett kalandjátékunk április 16-án, vasárnap. A játékban 11 csapat vett részt, a legtágabb korosztályban. Volt olyan csapat, amelyben óvodás kisgyermek, szülei, és nagymamája együtt játszott, voltak iskolás, középiskolás, egyetemista résztvevők, és a felnőtt korosztály is képviseltette magát egészen a legidősebbekig. Sikerült egy olyan programot fejlesztenünk, ami mindenki számára egyaránt izgalmassá, élvezetessé tudott válni!

img_7482.JPG

A VERSengő városi séta verskereső térképe - fotó: Keserű Rebeka

A játék során a csapatok egy verskereső térkép segítségével járták be Rákospalota kijelölt területét, ahol három különböző stratégiát tetszőlegesen vegyítve gyűjthettek pontokat.
img_7450.JPG

VERSengők Rákospalota utcáin - fotó: Keserű Rebeka

A leglátványosabb mind közül az útvonalon elhelyezett 30 rikítósárga hirdetés volt, melyeken a résztvevők tömör és élvezetes formában olvashattak részleteket a játékban kijelölt tizenegy magyar költő életéről és Rákospalota helytörténetéről. Minden letépett hirdetéscetli pontot ért. img_7301.JPG

Minden hirdetéscetli pontot ért - fotó: Keserű Rebeka

A legkalandosabb módja a pontgyűjtésnek a hat „Küldetési célpont” felkeresése, és az ott kapott feladat teljesítése volt. Olyan játékos feladatokkal találkoztak e pontokon a VERSengők, amelyek során irodalomtörténeti ismereteiket, kreativitásukat és talpraesettségüket is próbára tehették. Az egyik állomáson például „szabadulószoba” játék formájában szabadulhattak verstelenségüktől – az adott idő alatt, adott területen összegyűjtött rikítósárga kártyákon ugyanis egy gyönyörű Csokonai-költemény részleteit találták meg, melyet ott helyben össze is állíthattak.

img_7273.JPG

A Küldetési célpontot jelölő tábla - fotó: Keserű Rebeka

De volt célbadobó vurstli, ahol költőink ellenlábasait ismerhették meg, sportmegálló, ahol a költők stílusában parafrázist kellett írniuk, miután spotfeladatot teljesítettek, aszfaltrajz-küldetés, ahol híres versidézetet jeleníthettek meg piktogrammok formájában, és hálózatrajz is, ahol a 11 neves költő kapcsolódási pontjaira derült fény. Valamint a 15. kerületi hírességek csarnokában is körbejárhattak, ahol hat helyi érdekeltségű költőt fedezhettek fel.
img_7457.JPG

Célbadobás a VERSengő városi sétán - fotó: Keserű Rebeka

A harmadik módja a pontszerzésnek pedig az volt, ha a csapatok tagjai a 15. kerületi önkormányzat és a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, valamint a VerShaker által április 11-én felavatott emléktáblákkal készítettek fényképet. Az emléktáblákon az adott utca névadó költőjétől olvashatnak idézetet a járókelők, illetve egy QR kód segítségével egy olyan weboldal nyílik meg, amelyen 11 videóban a költőktől egy-egy vers hangzik el rövid, személyes hangvételű irodalomtörténeti bevezető után neves magyar színművészeink előadásában.
img_7312.JPG

A legifjabb VERSengő a "Hálózatrajz" küldetési célponton - fotó: Keserű Rebeka

A játékban mindenki kellemesen elfáradt, és rengeteg élménnyel gazdagodott. Másfél óra kalandozás után a kiindulási pontra tértek vissza a csapatok. Itt a játék alatt a játékmesterek által online vezetett pontszámaikat az egyéni útvonalon gyűjtött pontjaikkal összegezve kapták meg végeredményüket és oklevelüket emlékbe. A közös eredményhirdetésen pedig a Pagony Kiadó és a Tilos az Á könyvek támogatásával 10 ifjúsági versantológia talált gazdára. A tizenegyből öt csoportnak osztott jutalmat az esemény megálmodója és vezetője, Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma-díjas színművésze. Családos, egyéni és csoportos indulókat is díjazni tudtunk személyre szabott könyvajándékkal.
img_7469.JPG

A "Csicsergők" csapata - fotó: Keserű Rebeka

Hálásan köszönjük a lehetőséget a játék megvalósítására megrendelőnknek, a Csokonai Művelődési és Rendezvény Háznak! Köszönjük Gáspár Annának azt, hogy felismerte ezt a lehetőséget és gondolt ránk, a VerShaker csapatára! Köszönjük továbbá a Csokonai munkatársainak a részvételt, akik egyúttal át is veszik tőlünk a kifejlesztett programot, és a későbbiekben ők is meg tudják valósítani! Köszönjük irodalmi lektorunknak, G. Tóth Franciskának és helytörténeti lektorunknak, Kis Emőkének a közreműködést, értékes anyagokat! És persze köszönjük a 11 induló csapatnak a lelkes részvételt, és reméljük, hogy még sok VerShaker eseményen látjuk egymást újra!

img_7515.JPG

Jól megérdemelt uzsonna az VERSengő városi séta eredményhirdetésén - fotó: Keserű Rebeka

A VerShaker csapata szívesen valósít meg hasonló – helyre és alkalomra szabott – programokat. Ha tud olyan helyszínt/alkalmat, ahol egy ilyen játék, vagy bármely más műsorformátumunk jó helyet találna, írjon nekünk a vershakerinfo@gmail.com címre! Műsorformátumainkról további részleteket ide kattintva olvashat.

https://vershaker.blog.hu/2023/03/10/mi_a_vershaker

img_7441.JPG

Versválogatás a VERSengő városi séta "küldetési célpontján" - fotó: Keserű Rebeka

A bejegyzés trackback címe:

https://vershaker.blog.hu/api/trackback/id/tr2318106180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

VerShaker Blog

Címkék

Ajánló (27) Ajànló (2) ArsPoetica (3) Az őrült (1) A célról (1) A VerShakerről (17) BabitsMihály (1) Babits „barátai (12) Bach Kata (2) Backstage (2) Bálint András (1) Barabás Lili Kinga (4) Bariz Evelin (4) Bemutató (2) Bertold Brecht (1) Boldog szomorú dal (2) Carol Ann Duffy (1) Charles Bukowski (1) Cikkek esszék (75) Csapó Attila (2) Czigányik Lídia (1) Ellentétek balladája (1) Első évad (8) Esti kérdés (1) Esti Kornél (1) Fasti (1) Fesztbaum Béla (2) Film (1) Filmsorozataink (23) Filmsorozatok (1) Földes Eszter (1) Francois Villon (1) Fű fa füst (1) Gyabronka József (1) Gyarmati Fanni (1) Hajduk Károly (1) Haselbach Ivett (2) Holtszezon fesztivál (3) Horváth Csenge (2) Húsvéti gondolatok (1) Igó Éva (3) Impresszum (1) Interjúk (8) Izsó Nóra (1) Izsó Zita (1) József Attila (4) Kaland (1) Kappanyos Andrást (1) Kávészünet zenekar (1) Kései sirató (1) Király Dani (2) Király Dániel (1) Kis pont vagyok (1) Költő-és kötetbemutató (2) Költőink a grafológusok szemével (4) Költőink szabadidejükben (6) Költők (55) Költők karácsonya (7) Költőpárok (6) Könyvek (1) kortárs költészet (3) Kosztolányi Dezső (8) Kosztolányi színei (5) közösségi finanszírozás (2) Magamhoz (1) Második évad (17) Mészáros Blanka (1) Minden változik (1) módszertan (1) Nagypál Gábor (1) Neked írom (1) Nemes Nagy Ágnes (2) Nyarak a vízparton (4) Ónodi Eszter (1) Orosz Ákos (2) Peer Krisztián (2) Petőfi Sándor (2) Pilinszky János (3) Pintér Liliána (2) Programjaink (26) Radnóti Miklós (1) Rajtó Fanni (1) Reményi Gyenes István (1) reSTART Feszt (9) RUSZT (14) Semmiért egészen (1) Spengler Kata (2) Szabó Lőrinc (1) Szálinger Balázs (1) Szilágyi Csenge (1) Tamássy Bogi (4) Támogatás (3) Tandori Dezsőnek (1) Tandori világai (5) Tankó Erika (1) Thomas Mann (2) Tóth András (1) Tóth Árpád (1) Ünnepek (28) Varga Mirjam (3) Vecsei H. Miklós (2) Versek (28) Versélmények (4) VerShaker offline (15) VerShaker Történelem (1) VerShaker X Petőfi2000 (1) Versjátékok (1) VersKép Challenge (1) Versmegfejtő beszélgetés (1) Villon világa (3) Weöres Sándor (4) Wunderlich József (3) XX. SZÁZADI FRESKÓ (1) Zsigmond Emőke (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása